Linnaruumikonverents „Meil aiaäärne tänavas“

Klipi teostus: UTTV 18.10.2024 50 vaatamist


Tänav sümboliseerib liikumist, kuid ka seda, mis püsib paigal ja jääb liiklusest kõrvale – avalikke ja peidetud elupaiku, kohatunnet, linnaelu hüvesid ja valupunkte. Mõni tänav ühendab, mõni lahutab. Linnast leiab nii korrakindla loogika kui ka seletamatuste rägastiku. Tänaval tõmbame füüsiliste piirete kõrvale ka isiklikke – mida tohib, mis on sünnis. Selle kõrval tasub teadlikult ringi vaadata ja leida üles piiripealne ruum, kus saavad kokku reeglite järgijad ja eirajad, naabrid looma- ja taimeriigist, kuival maal ja vees tegutsejate seast. Ootame teid tänavateaduslikule* mõttevahetusele, milles mängime mõttega tervemast ja mitmekesisemast linnaelust ja -ruumist. 


 


Konverents on mõeldud kõigile, kes leiavad, et linnast on hea rääkida teadusdistsipliinide piire ületades. Üritus on inglise ja eesti keeles ning soovijatele on tagatud eesti-inglise tõlge. Peetakse suulisi ettekandeid ja doktorandid esitlevad posterettekandeid. Konverentsi avakõneleja on mängulise linnaruumi ja ohtliku mängu eestkõneleja Rusty Keeler Ameerika Ühendriikidest. 


 


* „Tänavateadus“ on just selle konverentsi tarbeks loodud sõna, millega tähistada teaduslikku arusaama sellest, mida linn meile tähendab ja kuidas mõtestada linnaruumis tegutsevate liikide kogemust.