Peeter Jalakas, "Tajumise kunst ja kunsti tajumine Sigismund von Krahli reaalsusteoorias". Hinded ja hinnangud. Eksimus ja eksitus. Viga kui käivitav jõud. Beckett. 

Klipi teostus: UTTV 18.10.2023 464 vaatamist Humaniora Kultuuriteadus ja kunstid Vabade kunstide professuur


Peeter Jalakas on järjekorras kolmekümne teine vabade kunstide professor. 
 
Ta on tuntud mitme teatritrupi, sh Von Krahli Teatri looja ja juhina ning Baltoscandali festivali ja paljude rahvusvaheliste teatriürituste eestvedajana. Peeter Jalakas on loonud pea 50 lavastust ja mänginud Eesti teatrimaastikul väsimatu eksperimentaatori rolli. Ta on märkimisväärselt uuendanud nii sõna-, muusika- kui ka tantsuteatrit, sulatades eri teatriliikide ja väljenduslaadide osakesi täielikeks kunstiteosteks. Paljude teatrilukku läinud lavastustega on ta ehitanud silla Eesti pärimuskultuuri ja nüüdisaegse mitmekultuurilise ühiskonna vahele, eksperimenteerides ka tehnoloogilise ja multimeediateatriga.
Sel sügisel alustab ta oma professuuriaastat kursusega „Tajumise kunst ja kunsti tajumine Sigismund von Krahli reaalsusteoorias“, milles annab huvilistele aimu mitmekümne aasta jooksul eesti (teatri)kultuuri mõjutanud tegelase elufilosoofiast, motiividest, loometehnikast, kunstiarusaamadest ja käivitavatest allusioonidest.
 
 
Lisainfo veebis: https://www.ut.ee/vabadkunstid