Päranditeemaline vestlusõhtu - Elo-Hanna Seljamaa

Klipi teostus: Tauno Uibo 03.04.2024 780 vaatamist Kultuur


Koos pärandusaasta algusega leiab aset kolmeosaline päranditeemasid tutvustav vestluskohtingute sari, millest esimene sissejuhatav kohtumine “Mis on pärand?” leiab aset juba 3. aprillil kell 17 @viljandilinnaraamatukogu Linnagaleriis.
Elo-Hanna Seljamaa tutvustab pärandi mõistet ja meie kultuuripärandit ning loengule järgneb arutelupaneel, mida juhib Sakala ajakirjanik Margus Haav. Elo-Hanna Seljamaa on eesti ja võrdleva rahvaluule kaasprofessor, folkloristika ja pärandirakenduste programmijuht, kelle huviorbiidis on pärandiloome ja pärandi korraldamise kaudu toimuv kaasamine, välistamine ja sekkumine. Folkloristina paeluvad teda traditsioonid, mis ei mahu vaid UNESCOst lähtuva vaimse kultuuripärandi definitsiooni alla.

Sündmuste sari valmib Pärandilinn Viljandi koostöös Pärandusfestivali ja Tartu Ülikooli eetikakeskuse projektiga Tartu Maailmaülikool, mis on osa Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.


Lisainfo veebis: https://eetikakeskus.ut.ee/et/sisu/maailmaulikool-annab-parandusaastale-hoogu?fbclid=IwAR36ts0QhzqnamyCmRW63TT6Y010tLnz_bpKVe_ibJUzDqi2S-H9I5IKVoo_aem_AYhob7TktBaK0vloM4bwNTTo7zlo-PK2Ghom0UMlZJpTe0V3jyHiq6GH8MlItC78nEfaALQqMehIE21cj6DPZ48W